Obavijest o pružanju usluga psihosocijalne pomoći hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

eufondovi lenta cl

U sklopu projekta JA SAM PAUK – „Ponosan, Aktivan, Uključen, Koristan“ (broj ugovora: UP.02.2.2.10.0041) kojeg sufinancira Europska unija IZ Europskog socijalnog fonda započinjemo s pružanjem usluga psihološke pomoći i podrške za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i stradalnike Domovinskog rata. Pružanjem usluga psihosocijalne pomoći cilj nam je unaprijediti kvalitetu života hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Psihološku pomoć i podrška bit će omogućena putem individualnog psihološkog savjetovanja te kroz grupne psihološke radionice različitog sadržaja.

Psihološko savjetovanje pomoć je u nošenju sa svakodnevnim životom, kako za one koji imaju određene psihičke smetnje, tako i za potpuno zdrave pojedince koji imaju poteškoća u određenoj životnoj situaciji. Savjetovanje je proces psihičkog osnaživanja osobe ne bi li na najbolji mogući način iskoristila postojeće mogućnosti i poboljšala kvalitetu života. U potpuno povjerljivoj i podržavajućoj atmosferi pruža Vam se mogućnost izraziti svoje probleme i poteškoće s kojima se susrećete u svakodnevnom životu, nedoumice, želje i potrebe. Imate priliku da vidite svoje probleme iz druge perspektive te da uz stručnu pomoć psihologinje razvijete strategije suočavanja, uspješnije rješavate probleme i konflikte, nosite se s teškim životnim događajima, razvijate bolje odnose s drugima i općenito postignete veće životno zadovoljstvo.

Ako ste hrvatski branitelj ili član obitelji (supružnik ili dijete) i prepoznajete potrebu za psihološkim savjetovanjem i podrškom, ovim putem Vas pozivamo da iskoristite priliku za besplatno savjetovanje koje se održava svakodnevno u prostorima Udruge veterana 4 gardijske brigade.

Kako biste dogovorili termin za prvi susret za sebe ili člana obitelji, te dobili informacije o potrebnoj dokumentaciji, javite se na e-mail adresu: psiholog@4brigada-zng.hr ili broj telefona 021/771-554 ili osobno u Udrugu veterana 4. gardijske brigade na adresu Ruđera Boškovića 25 u Splitu.

Obavijesti o terminima i temama grupnih psiholoških radionica bit će objavljene na našim mrežnim stranicama.

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu