Siječanj 18, 2021

In Hoc Signo Vinces

Veterani 4. gardijske brigade učenicima Srednje tehničke prometne škole Split održali predavanje o Domovinskom ratu

Veterani 4. gardijske brigade pukovnik Marko Vukasović, satnik Miljenko Modrić ujedno i dopredsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade te satnik Branko Šimić održali su još jedan sat povijesti o Domovinskom ratu i ratnom putu 4. gardijske brigade.

Ovog puta učenici Srednje tehničke prometne škole Split imali su mogućnost čuti o svim bitnim događajima iz Domovinskog rata kao i o ratnom putu 4. gardijske brigade iz prve ruke, odnosno od osoba koje su osobno sudjelovale u nekim od najvažnijih bitaka za slobodu Republike Hrvatske.

Nakon održanog predavanja istaknutim učenicima uručene su Monografije 4. gardijske brigade, njihovim profesorima kao i vjeroučitelju Jerku Stipici na čiji su se poziv veterani i odazvali.

Učenici su sa zanimanjem slušali predavanje i na kraju su imali mogućnost postavljati pitanja, na koja su im veterani rado odgovarali, te tako proširili svoje znanje o Domovinskom ratu i još više osvijestili njegov značaj i važnost za sve nas.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori