Siječanj 18, 2021

In Hoc Signo Vinces

Veterani 4. gardijske brigade održali predavanje za tri razreda Osnovne škole Manuš u Splitu

U četvrtak 06.06.2019.g. u Osnovnoj školi Manuš u Splitu za tri razreda osmaša održano je predavanje na temu Domovinskog rata i ratnog puta 4. gardijske brigade. Već sedmu godinu naše veterane srdačno dočekaju profesori i učenici iz OŠ Manuš.

Uz multimedijalnu prezentaciju, ratni put brigade prezentirali su živi svjedoci ratnih zbivanja u Domovinskom ratu, dva veterana 4. brigade i to pukovnik u miru Marko Vukasović i satnik u miru Dragan Maretić.
Na predavanju su aktivno sudjelovali profesorica povijesti Dragica Reljić i profesor Ivan Vuković.

Nakon uvodnog predavanja uz prikaz na multimedijalnom zemljovidu učenici su pozorno slušali naše veterane koji već duže vrijeme po timovima predaju u osnovnim i srednjim školama na području Splitsko-dalmatinske županije. Učenici su se aktivno uključili u nastavni sat i tako oduševili predavače s vrstom i količinom pitanja o ratnom putu 4. gardijske brigade.

Na kraju predavanja uz veliki pljesak učenika, veterani 4. gardijske brigade u znak trajnog sjećanja na ovaj susret prigodno su uručili monografije naj aktivnijim učenicima.

Školski sat je bio premalo za izuzetno motivirane, zainteresirane i dobro pripremljene učenike koji su postavljali pitanja na koja su naši veterani spremno odgovarali.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori