Kolovoz 06, 2021

In Hoc Signo Vinces

Veterani 4. gardijske brigade održali predavanje u Osnovnoj školi Split 3

Veterani 4. Gardijske brigade i dalje nastavljaju prenositi svoja svjedočanstva i pronositi istinu o Domovinskom ratu.

U ponedjeljak 14.06.2021. na poziv profesorice Marije Krstinić održali predavanje osmašima u Osnovnoj školi Split 3.

Vrlo zanimljivo predavanje uz multimedijalni prikaz dijela operacija iz ratnog puta 4. Gardijske brigade u ime veterana četvrte umirovljeni pukovnik Marko Vukasović i umirovljeni satnik Dragan Maretić nakon predavanja spremno su odgovarali na pitanja učenika.

I sami profesori i predavači bili su oduševljeni s kojim su zanimanjem učenici postavljali pitanja koja su bila vrlo konstruktivna i zanimljiva, ponekad čak i iznenađujuća za njihovu dob.

Nakon predavanja uslijedio je veliki spontani pljesak oduševljenih učenika, koji su našim predavačima uručili prigodni poklon koji su sami izradili u sklopu Učeničke zadruge TRŠLJA iz OŠ Split 3.

Najaktivniji učenici dobili su na poklon rekvizite s motivima 4. Gardijske brigade.

Vidimo da kako dolaze nove generacije da su učenici dosta upoznati s tematikom o Domovinskom ratu, a na ovaj način predavanja po školama učenici su svakako proširili svoje znanje o Domovinskom ratu, a to nam je dobar zalog za budućnost i stvaranje čvrstih temelja za buduće naraštaje i da žrtva naših suboraca neće pasti u zaborav i kada nas ne bude.

Predavanje Os Split3 2021 1Predavanje Os Split3 2021 2

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori