Siječanj 18, 2021

In Hoc Signo Vinces

U Zdravstvenoj školi Split veterani 4. gardijske brigade održali predavanje o Domovinskom ratu i ratnom putu 4. GBR

Dugogodišnja uspješna suradnja Zdravstvene škole Split i Udruge veterana 4. gardijske brigade nastavila se i ove godine.

Na poziv ravnateljice Mirjane Kurtović, te profesorice Mirjane Vučice u sklopu projekta Zdravstvene škole „Ne zaboravimo Vukovar“ , veterani 4. gardijske brigade održali su predavanje učenicima te škole, te uz kratka videa i prezentacije opisali ratni put brigade i slijed Domovinskog rata.

U sklopu spomenutog projekta, u četvrtak 15. studenoga 2018. godine, organizirana je Humanitarna utrka „Za Vukovar“ u kojoj su i veterani 4. gardijske brigade, ovog puta u ulozi redara dali svoj nesebičan doprinos.

U utrci, koja je započela na križanju Vukovarske – Osječke a završila na križanju Vukovarske – Velebitske, sudjelovali su učenici i nastavnici 10 srednjih škola i osnovne škole „Manuš“.

Cilj utrke je da se ne zaboravi povijesna uloga Vukovara u Domovinskom ratu i da se oda počast svim civilnim i braniteljskim žrtvama.

Po završetku utrke svi sudionici su se okupili u atriju Škole za dizajn, grafiku i održivost gradnje, gdje su im dodijeljene medalje i priznanje u 3 kategorije: najbrži učenik, učenica i nastavnik.

U ime Udruge veterana 4. gardijske brigade svim prisutnima s par prigodnih riječi obratio se dopredsjednik Udruge Miljenko Modrić te izrazio želju da se međusobna uspješna suradnja nastavi i u nadolazećim godinama.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori