Veljača 18, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gbr u procesiji povodom blagdana Velike Gospe

15. kolovoza u svim marijanskim svetištima slavi se blagdan Velike Gospe pa tako i u Sinju koji ove godine slavi 300 godina svoje zaštitnice, Gospe Sinjske.
Na ovoj velikoj obljetnici i svetkovini Uznesenja Blažene Djevice Marije - blagdanu Velike Gospe  okupilo se mnoštvo vjernika sa svih strana Lijepe naše, a među njima i veterani 4. gardijske brigade.

Procesiju sinjskim ulicama i svečano misno slavlje predvodio je kardinal Josip Bozanić. Pjevajući pjesme u čast Gospe, prolazeći sinjskim ulicama sliku nebeske zaštitnice nosili su svećenici, časne sestre, alkari i alkarski momci, članovi braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pripadnici HV-a i policije, članovi kulturno-umjetničkih udruga i mnogi drugi, među njima i članovi Udruge veterana  4. gardijske brigade. 


Ove godine ponosno sliku Gospe Sinjske nosili su: Tomislav Vukušić, Ivan Paleško i Josip Domjanović. Osim veterana 4. gardijske brigade u procesiji su sudjelovali i aktivni članovi bojne Pauci.
Svečano misno slavlje u čast Gospe završilo je blagoslovom i himnom Republike Hrvatske.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore