Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4.gbr na vojno - redarstvenom hodočašću u mariji Bistrici

Listopad 05, 2014

U hrvatskom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u nedjelju 5. listopada održano je 22. hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja. Na hodočašću su, u organizaciji Vojnog ordinarijata u RH, sudjelovali vjernici katolici, pripadnici Ministarstva obrane, svih rodova oružanih snaga RH, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, pripadnici Ministarstva branitelja i Hrvatske vatrogasne zajednice, te hrvatski branitelji među njima i veterani 4. gardijske brigade, stopostotni ratni vojni invalidi Domovinskog rata, kao i velik broj civilnih i vojnih dužnosnika.

Euharistijsko slavlje na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predvodio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Nakon pozdrava i dobrodošlice na početku mise koje je izrekao biskup Jezerinac, u homiliji je nadbiskup Puljić hodočasnicima posvijestio važnost Marije u životu svakoga pojedinca, ali i važnost Marije kao pratiteljice naroda. "Priključujem se kao pobožni hodočasnik na ovom zborovanju, pa skupa s vama želim zahvaliti dragoj Gospi za sve što je učinila našem narodu pred brojnim izazovima kroz stoljeća. Posebice u danima nedavnog Domovinskog rata kada smo proživljavali pravu Kalvariju. Vjerujući u njezin moćni zagovor nismo se predavali, niti gubili nadu. Okupljali smo se u crkvama i u skloništima, vapili smo i molili, vjerovali i nadali se. Vjerovali smo u mir i pravdu. Vjerovali smo Gospodinu koji obećava 'mir narodu svome'. S krunicom u ruci i oko vrata borili smo se protiv zla, mržnje i uništavanja. Biskupi, svećenici, redovnice, redovnici, umjetnici, pjesnici, vojska i policija, političari i kulturni djelatnici, svatko je htio dati svoj osobni doprinos i obol miru i zaustavljanju rata", naglasio je nadbiskup, te uputio na riječi drugoga misnog čitanja gdje Pavao poručuje "ne gubite nadu, imajte povjerenja: u Božjim rukama je i naš život i naša povijest".

Nakon sv. mise za hodočasnike je organizirana podjela toplog obroka, a po objedu, u 15:00 sati, odlazak na Križni put.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore