Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gbr na hodočašću hrvatskih branitelja, vojske i policije

01. kolovoza 2015. u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjkse održano je hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije na kojem su sudjelovali i članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade. Ove godine slavi se jubilarna 300. obljetnica slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama uz zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske.  

Na ovom zavjetu za domovinu, kao domaćin, okupljene je pozdravio gvardiijan Fra Petar Klapež. Misno slavlje je predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac koji je u svojoj propovijedi pozvao okupljene da se orijentiraju na međusobnu povezanost i solidarnost te da se bore za povijesnu vjernost, jer ona je Domovina. 


Nakon euharistijskog slavlja uslijedila je procesija prema Gospinom Gradu sa slikom Gospe Sinjske. U nošenju slike izmjenjivali su se hrvatski branitelji, vojska i policija. Svoj dio puta prestavljajući 4. gardijsku brigadu ponosno su sliku Gospe nosili: Ivan Mršić, Ivan Paleško, Marinko Sablić, Ivan Gotovac, Zdravko Ćurković i Mladenko Marić.

U procesiji se viorio i barjak slavne 4. brigade kojeg je nosio Dražan Maleš u pratnji Josipa Domjanovića i Tomislava Vukušića. Nakon završetka procesije uslijedilo je cjelonoćno bdijenje i molitva okupljenih pred Gospinom slikom u spomen crkvi na Gradu.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore