Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na 25. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja

Listopad 02, 2017

U svetištu Majke Božje Bistričke u nedjelju, 1. listopada 2017. godine, održano je jubilarno 25. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja na kojem su sudjelovali i veterani 4. gardijske brigade. Hodočašće je organiziralo Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj, a na njemu je prisustvovalo oko deset tisuća ljudi pristiglo je iz svih krajeva Hrvatske ali i susjednih zemalja kako bi uz pet tisuća pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstava obrane, branitelja i unutarnjih poslova te drugih državnih institucija, braniteljskih i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vatrogastva i povijesnih postrojbi sudjelovali na svetoj misi i križnom putu.

Koncelebriranu svetu misu u Crkvi na otvorenom "Blaženi Alojzije Stepinac" predvodio je predvodio je zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije monsinjor Želimir Puljić.

Hodočašću su nazočili i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović, načelnik Glavnog stožera oružanih snaga general zbora Mirko Šundov kao izaslanik Predsjednice RH, ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, ministar obrane Republike Poljske Antoni Macierewicz te druga izaslanstava iz susjednih država. Ovom prilikom general Krstičević, jedan od zapovjednika 4. gardijske brigade rekao je da su od početka Domovinskog rata krunica i križ hrvatskoj vojsci, braniteljima i policajcima puno pomogli da obrane, a kasnije i oslobode Hrvatsku.

Hodočašće je završilo u poslijepodnevnim satima križnim putem na bistričkoj Kalvariji, procesijom i mimohodom stjegova – ratnih zastava postrojbi iz Domovinskog rata, djelatnih postrojbi policije i vojske te povijesnih postrojbi.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore