Veljača 18, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na svetoj misi za poginule hrvatske branitelje na Sućidru

U župi sv. Andrije Apostola na Sućidru održana je sveta misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje sa Sućidra, među kojima su i pali vitezovi 4. gardijske brigade. Misu je predvodio pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ante Ančić pred mnoštvom stanovnika Sućidra, branitelja, pripadnika 4. gardijske brigade te članova obitelji poginulih i umrlih branitelja u čiju je čast misa održana.

U svojoj propovijedi je ukazao na to da je ljubav prema domovini, koju su svi hrvatski branitelji pokazali na najbolji način, najveća od svih ljubavi, pogotovo kada je osoba za tu ljubav spremna žrtvovati život i mladost.

Kao i prethodnih godina obitelji i najbliži svakog poimence poginulog hrvatskog branitelja je u znak sjećanja i vječne zahvale od župnika dobio zapaljenju svijeću koja je za njihove duše gorila tijekom Svete mise te crvenu ružu.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore