Prosinac 12, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na proslavi blagdana Male Gospe u Rami

Na poziv načelnika Općine Prozor-Rama, gospodina Joze Ivančevića, povodom dana Općine i blagdana Male Gospe u subotu 08.09.2018. na Šćitu, uz mnogobrojne vjernike iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nazočili su i veterani 4. gardijske brigade.

Proslava je započela molitvom odrješenja, kod Ramskog križa koju je predvodio fra Andrija Jozić. Ispred spomen – ploče s popisom imena položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve ramske žrtve kroz brojne ratove. Uz veterane 4. gardijske brigade vijence su položili i predstavnici Općine Prozor-Rama, Ramske zajednice Zagreb i Požega, Hrvatskog zajedništva te Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine .

Središnji dio proslave, bila je sveta misa služena u dvorištu samostana, koju je predvodio fra Petar Klapež, gvardijan franjevačkog samostana u Sinju. Misno slavlje uveličao je zbor župe Rama-Šćit.

Tijekom cijelog tjedna održavale su se različite kulturne, sportske i gospodarske manifestacije. Na sam blagdan Male Gospe posjetitelji su mogli uživati u finalnoj večeri Noćnog malonogometnog turnira u Rami, a pobjedu je izborila ekipa MNK Mesihovina. U Prozoru, posjetitelji su mogli uživati u likovnoj koloniji u Domu kulture.

rama12018 1

rama2018 2

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore