Prosinac 12, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na 27. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariji Bistrici

Listopad 07, 2019

Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organiziralo je, u nedjelju, 06. listopada 2019. godine, sudjelovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Nakon svečanog ulaza više od 200 stjegova brigada, samostalnih bojni, bataljuna, divizijuna i bitnica te postrojbi i jedinica specijalne policije, služena je sveta misa.

Tisuće hodočasnika sudjelovalo je na misnom slavlju u prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzije Stepinca, koju je predvodio vojni biskup mons. Jure Bogdan.

Hodočašću je nazočila predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved.

Nakon misnog slavlja održan je križni put na Bistričkoj kalvariji, čime je završilo ovogodišnje hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore