Veljača 18, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

HVALA MOMCI!

Prosinac 01, 2014

Postoji uzrečica u našem narodu koja glasi „Hvala Bogu“. Ona se upotrebljava u različitim životnim situacijama. Može biti poštapalica, ali i izraz iskrene vjerničke zahvalnosti. U ovom slučaju koristimo je kao izraz naše zahvalnosti Bogu za pronađene postaje Križnog puta s naše kapelice.
Međutim, kaže se kako „Bogu treba pomoći“ i kako se Bog služi i ljudima. U ovom slučaju dužni smo izraziti svoju zahvalnost i ljudima.
Čitajući razne komentare na događaj ove krađe, mnogi su izrazili sumnju pa čak i uvjerenje da se to nikada neće pronaći. Međutim, znali smo i duboko osjećali da će ljudi kojima je to posao uložiti maksimum svoga truda i znanja u pronalasku otetoga. Takav osjećaj proizišao je iz našeg znanja kako za te ljude naša kapela nije samo „obični“ sakralni objekt, a događaj nije samo jedna krađa u nizu. I upravo zbog tog stava i odnosa prema našoj kapeli – HVALA momci!
Izražavamo duboku zahvalnost PU splitsko-dalmatinskoj, svima koji su doprinijeli rješavanju ovog slučaja, a na poseban način izražavamo zahvalnost djelatnicima 2. policijske postaje u Splitu.

 Udruga veterana 4. gardijske brigade

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore