Srpanj 09, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

U Donjem Brišniku otkriven mural u spomen na poginule branitelje ”Kaži majko pravi Hrvat ne umire nikada”

Na svetkovinu Sv. Ante, u subotu, 13. lipnja 2020. godine u selu Donji Brišnik, Općine Tomislavgrad svečano je otkriven mural u spomen na poginule branitelje iz Brišnika u Domovinskom ratu: Božu Pranića, pripadnika 4. gardijske brigade, Antu Pranića, pripadnika Prve gardijske brigade HVO-a, Matu Banovića, pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrova“ te Marka Belića, pripadnika Prve gardijske brigade HVO-a.

Na muralu nalaze se njihova ime i portreti koje je oslikao duvanjski akademski slikar Ante Braovac u suradnji s Josipom Ćosić, studenticom Likovne akademije u Širokom Brijegu. Ispod imena naslikani su grbovi postrojbi u kojima su bili, te stihovi ”Kaži majko pravi Hrvat ne umire nikada”.

Prije samog otkrivanja murala prigodnu molitvu izrekao je bukovički župnik fra Mladen Rozić, a mural su otkrili članovi obitelji stradalih branitelja.

Uz članove obitelji i mještane, nazočili su i pripadnici postrojbi iz Hrvatske i BiH, među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore