Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Predstavljen rad pridruženih članova Udruge veterana 4. gardijske brigade - Djeca hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Listopad 17, 2019

Pridruženi članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade Djeca hrvatskih branitelja Domovinskog rata u utorak, 15. listopada 2019. godine održali su kratku prezentaciju o svom dosadašnjem jednogodišnjem radu.

Kroz prezentaciju njihov predsjednik ujedno i idejni začetnik cijele priče Hrvoje Bošnjak, jako emotivno i srčano iznio je veteranima sve o njihovom angažmanu, od same ideje do sudjelovanju u akcijama te obilježavanju obljetnica s veteranima 4. gardijske brigade.

Sve je započelo s mišlju koja se dugo vremena motala po njegovoj glavi, te neformalnim okupljanjem prvih članova 16. prosinca 2018. godine koji nisu tada ni znali da će se to razvijati velikom brzinom i da će započeti nešto tako jedinstveno i hvale vrijedno.

Najveći izazov svim članovima bilo je njihovo predstavljanje upravo veteranima 4. gardijske brigade, prema kojima imaju jako veliko strahopoštovanje. Veterani su ih odmah srčano i s oduševljenjem prihvatili kao pridružene članove Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Kroz prezentaciju još jednom su istaknuli svoj cilj a to je poticanje mladih u RH da se više angažiraju i tako okupe kvalitetan kadar s kojima u zajedništvu ne bi nikad dozvolili da dođe do kolektivnog zaborava značaja i istine o Domovinskom ratu.

Od svog službenog uključivanja u rad Udruge s veteranima su obilježili 32 obljetnice iz Domovinskog rata, obišli 7 događanja i manifestacija OSRH, sudjelovanje u brojnim sportskim te vjerskim i duhovnim aktivnostima.

Posebno su ponosni na čak 22 humanitarna djelovanja putem kojeg su pripomogli mnogim obiteljima bilo kroz fizičkim radom ili materijalnim sredstvima.

Na samom kraju predsjedniku Udruge Hrvoju Pupiću-Vurilju uručili su prigodni poklon kao zahvalu što su ih veterani primili pod svoje okrilje. Poklon je grb 4. gardijske brigade od mesinga kao simbol njihove nepokolebljivosti u ostvarenju svojih ciljeva za jaču i bolju Hrvatsku, koja je pratila i sve hrvatske branitelje tijekom Domovinskog rata u stvaranju Domovine.

Na samom kraju istaknuli su i svoju želju da uskoro postanu Klub djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata pri Udruzi veterana 4. gardijske brigade, kako bi još bolje i kvalitetnije mogli nastaviti svoje rad. S obzirom na prikazan dosadašnji rad te ambiciju i želju koja izgara u njima uopće ne sumnjamo da će uskoro i doći do toga.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore