Prosinac 16, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Održana tribina "Branitelji i stradalnici u Domovinskom ratu i 27 godina poslije"

Prosinac 20, 2018

U suorganizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Udruge veterana 4. gardijske brigade, u ponedjeljak 17. prosinca 2018. godine u Domu kulture Zvonimir u Solinu, održana je tribina „Branitelji i stradalnici u Domovinskom ratu i 27 godina poslije“.

Na tribini su o ulozi branitelja u Domovinskom ratu, o posljedicama koje je na njih i stradalnike ostavio Domovinski rat te gdje su oni danas i kako ih društvo doživljava govorio istaknuti sociolog Renato Matić i Katica Perković iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade Marko Vukasović i Miljenko Modrić prezentirali su ratni put 4. gardijske brigade, te su predstavili rad Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak, iznijela je rezultate istraživanja koje provode od 2015. godine među djecom poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz svih krajeva Republike Hrvatske.

Nakon tribine, upriličen je prigodni domjenak.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore