Siječanj 24, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Obilježena prva obljetnica pridruženih članova Udruge veterana 4. GBR "Djeca hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata"

Prosinac 08, 2019

U petak 6. prosinca, a povodom prve obljetnice rada kao pridruženih članova Udruge veterana 4. gardijske brigade Djeca hrvatskih branitelja Domovinskog rata održan je svečani domjenak u prostorijama Udruge.

Svečanom domjenku nazočili su pridruženi članovi, djeca branitelja te veterani 4.gardijske brigade, uvodne riječi održao je tajnik djece branitelja Mario Plazonja koji je rekao kako su maloprije došli s brda Srđ te doživjeli toliku količinu emocija i objasnio koliko je bitno odlaziti na obljetnice iz Domovinskog rata kako se važni datumi ne bi prepustili zaboravu.

Nakon toga okupljenima se obratio predsjednik djece branitelja Hrvoje Bošnjak te rekao kako su u godini dana imali 135 akcija/događanja u promicanju vrijednosti Domovinskog rata, humanitarnog rada, sportskih i vjerskih aktivnosti te kazao da sve ono dobro što njihovi očevi, ratni veterani 4. gardijske brigade ne stignu učiniti za života da će oni, njihova djeca nastaviti njihovim stopama. Potom se zahvalio svim veterankama i veteranima 4. gardijske brigade na pruženoj im potpori!

Nazočnima se obratio dopredsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Miljenko Modrić-Miki koji je rekao da je već u samom početku bio oduševljen idejom koja se rodila kod mladih pridruženih članova te kako su veterani 4. gardijske brigade ponosni što su prvi u Republici Hrvatskoj u Udrugu primili toliko mladosti punih energije i domoljublja i zahvalio im se na svim njihovim aktivnostima koje su proveli kroz cijelu godinu nakon čega im je uručena zahvalnica za kontinuiranu aktivnost u promicanju vrijednosti Domovinskog rata i ciljeva Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Poseban trenutak bio je kada je uručena zahvalnica mladom pridruženom članu Anti Batarelu koji se iskazao u humanitarnom radu, vjerskim aktivnostima te koji je definitivno doprinio radu Udruge, a kad dodamo k tome da je njegov stric poginuli pripadnik 4. gardijske brigade onda vidimo da su mladi zaista nastavili putem svojih očeva, hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Još jednom čestitke našoj vrijednoj mladosti..

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore