Veljača 18, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Za Dan mjesta Srinjine veteranima 4. gardijske brigade posebna zahvalnica

Proslave Dana škole, Dana župe Porođenja Blažene Djevice Marije i Dana mjesta Srinjine dugogodišnja su tradicija koja potječe još iz doba Poljičke republike, a koja je nastavljena nakon 1992. godine.

Na radost mještana Srinjina i njihovih gostiju na „Duhovni ponedjeljak“ 10. lipnja 2019. godine bogatim programom proslavljen je još jedan Dana škole, Dana župe Porođenja Blažene Djevice Marije i Dana mjesta Srinjine.

Program je započeo kušanjem misnog vina iz bačvi, a nastavljen uz bogatu školsku priredbu u dvorištu Osnovne škole Srinjine koji su pripremili vrijedni učenici i njihovi učitelji.

Prisutnima s par prigodnih riječi obratili su se domaćini ravnateljica OŠ Srinjine Zrinka Mužinić-Bikić, koja je predstavila sve dosadašnje uspješno ostvarene projekte kao i one koji se tek planiraju, te predsjednik mjesnog odbora Srinjine Toni Čović. Također sve prisutne su pozdravili i zamjenik gradonačelnika Grada Splita Nino Vela te prvi zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Splita Petar Škorić.

Najuspješnijim učenicima dodijeljene su zahvalnice i nagrade za ostvarene rezultate tijekom školske godine, a posebna zahvalnica je uručena veteranima 4. gardijske brigade i alkarskom vojvodi Bošku Ramljaku za izniman doprinos i potporu u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Nakon reda glume, recitacije, pjevanja i plesa te uz iskren i zarazni smijeh djece, mještani Srinjina i njihovi gosti nastavili su druženje uz prigodni domjenak.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore