Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na obilježavanju 26. obljetnice Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Splita

Polaganjem vijenaca za poginule branitelje kod centralnog križa na Lovrincu, te svetom misom zadušnicom u crkvi sv. Ante na Poljudu, 19. lipnja 2018. godine započelo je obilježavanje 26. obljetnice osnutka Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Split.

Obilježavanje obljetnice nastavljeno je u Domu HV-a „General-bojnik Ivo Jelić“ gdje je održana prigodna svečanost i godišnja skupština na kojoj je usvojeno Izvješće o radu i financijskom poslovanju Udruge za prethodnu godinu.

Na samom početku sjednice, sve prisutne prigodnim riječima je pozdravio predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, gospodin Stanislav Ivančić. U svom vrlo emotivnom govoru kritički je progovorio i o tome da se branitelje i njihove obitelji naziva povlaštenim članovima društva.

Na njegov govor nadovezao se dopredsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Miljenko Modrić Miki poručivši im:

„U ime ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, poručujem Vam, da niste povlašteni članovi društva. Vi ste ponos Hrvatske, Vi ste obitelj najhrabrijih sinova i kćeri, koji su dali ono najvrjednije za Domovinu, svoje živote. Ne bojte se, niste sami, iza Vas stoji 4. gardijska brigada. „

Prigodnim riječima svim uzvanicima obratili su se i Damir Gabrić u ime Splitsko-dalmatinske županije, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i dogradonačelnica Jelena Hrgović u ime Grada Splita, te predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja grada Splita Jelena Eranović.

upbrgs1

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore