Travanj 05, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade u osnovnoj školi Slatine održali sat povijesti na temu "Domovinski rat i ratni put 4. gardijske brigade"

U ponedjeljak 18. studenoga 2019. godine u osnovnoj školi Slatine, članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade održali su sat povijesti o Domovinskom ratu i ratnom putu 4. gardijske brigade.

Veterani 4. gardijske brigade satnik u miru Branko Šimić i pukovnik u miru Milenko Jelić koji su predavali ovaj sat povijesti srdačno su dočekani od strane djelatnika i učenika škole. Prije predavanja učenici su upalili svijeće te održali prigodni recital u sjećanje na hrabre branitelje koji su položili svoje živote na oltar Domovine.

Iako se radi o osnovnoj školi predavanje u prepunoj sali izazvalo je veliku pozornost učenika koji su iskazali ogromno zanimanje za izlaganje o tijeku Domovinskog rata i ratnom putu 4. gardijske brigade. Učenicima je u jednom trenutku postavljeno pitanje: Tko je na slici? Učenik Vice, koji je prvi odgovorio i prepoznao pok. generala Andriju Matijaša dobio je za nagradu monografiju 4. gardijske brigade, te se slikao s beretkom naše postrojbe kao uspomenu na taj dan.

Na kraju predavanja dodijeljene su monografije 4. gardijske brigade

Milenko Jelić

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore