Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade sudjelovali na mirnom skupu u Vukovaru

Listopad 15, 2018

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru je u subotu, 13. listopada 2018. godine u 14 sati održan mirni skup zbog neprocesuiranja počinitelja ratnih zločina i zbog nezadovoljstva radom državnih institucija po tom pitanju.

Sudionici mirnog skupa su doputovali iz svih dijelova Hrvatske među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade.
Mirni skup je započeo intonacijom himne i minutom šutnje za sve stradalnike u Domovinskom ratu.

Svim prisutnima s govornice na Trgu Republike Hrvatske, na samom početku se obratio gradonačelnik Penava, a potom su usljedila bolna ratna svjedočanstva nekoliko hrvatskih branitelja i ratnih stradalnika, kao i svjedočenje jedne od silovanih Vukovarki.

Mirni skup je nakon toga završio te su se svi okupljeni u tišini i sa suzama u očima razišli, a s pozornice je poručeno "vidimo se na istom mjestu 12. listopada 2019. godine."

Dolazak u Vukovar mnogi su iskoristili i za posjet te polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Ovčari, te Kamenom križu na ušću Vuke u Dunav.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore