Veljača 18, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade održali predavanje za četiri razreda Komercijalno-trgovačke škole u Splitu

U Komercijalno trgovačkoj školi u Splitu održano je predavanje o Domovinskom ratu i ratnom putu 4. gardijske brigade. Uz multimedijalnu prezentaciju ratni put brigade prezentirali su živi svjedoci ratnih zbivanja u Domovinskom ratu, tri veterana 4. brigade i to pukovnik Marko Vukasović, satnik Miljenko Modrić Miki ujedno i dopredsjednik udruge veterana 4. gardijske brigade i satnik Dragan Maretić Kapo.

Na predavanju su aktivno sudjelovali profesorica povijesti Kristina Stipica, ravnatelj gospodin Velimir Čurčija, i prof. Antonija Slavica.

Nakon uvodnog predavanja uz prikaz na multimedijalnom zemljovidu učenici su pozorno slušali naše veterane koji već duže vrijeme kao uigrani timovi predaju u osnovnim i srednjim školama na području Splitsko dalmatinske županije.

Na kraju predavanja uz veliki pljesak učenika, veterani 4. gardijske brigade u znak trajnog sjećanja na ovaj susret prigodno su uručili monografije naj aktivnijim učenicima, te profesorima i ravnatelju Komercijalno-trgovačke škole.

Dva školska sata bila su premalo za izuzetno motivirane, zainteresirane i dobro pripremljene učenike koji su postavljali pitanja na koja su naši veterani spremno odgovarali.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore