Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade obilježili Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Listopad 08, 2018

Diljem Republike Hrvatske, 08. listopada 2018. godine obilježava se Dan neovisnosti – državni blagdan u spomen na davnu 1991. godinu, kad je Hrvatski sabor donio jednoglasnu Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Tom prigodom na Gradskom groblju Lovrinac u Splitu,položen je zajednički vijenac i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa i na groblju branitelja. Vijenac su u ime Grada Splita položili gradonačelnik Andro Krstulović – Opara, njegov gradonačelnik Nino Vela te potpredsjednica Gradskog vijeća Marijana Puljak, u ime Splitsko – dalmatinske županije župan splitsko – dalmatinski Blaženko Boban i potpredsjednik Skupštine županije Živko Nenadić, u ime HRM-a kapetan bojnog broda Darko Podrug te u ime Policijske uprave splitsko – dalmatinske načelnik Slobodan Marendić.

Uz predstavnike lokalne vlasti, vijenac su položili i zapalili svijeće i predstavnici braniteljskih udruga, među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade te predstavnici udruga obitelji i stradalnika Domovinskog rata.

Molitvu je predvodio vojni kapelan don Branimir Projić.

Ovim putem svim braniteljima iz Domovinskog rata i svim građanima Republike Hrvatske želimo sretan Dan neovisnosti.

IMG 20181008 WA0002

IMG 20181008 WA0003

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore