Travanj 08, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na tribini "Iskustva u Domovinskom ratu" u župi Gospe od Anđela Trogir

U četvrtak navečer 5. ožujka 2020. godine Župa Gospe od Anđela Trogir, na svojoj tribini "Iskustva u Domovinskom ratu" ugostila je članove Udruge veterana 4. gardijske brigade: Antu Perkovića, Miljenka Modrića, Renata Mikelića i Hrvoja Pupića Vurilja.

Tribinu je otvorio predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Hrvoje Pupić Vurilj koji je pozdravio sve okupljene, zahvalio se župniku don Stipanu Bodrožiću na pozivu, a posebni pozdrav uputio je suborcima iz 2. bojne Kralj Tomislav 114. brigade HV. koji su zajedno sa slavnom 4. gardijskom brigadom sudjelovali u nekoliko akcija kao što je "Zima 94" "Ljeto 95"...

Tribina je protekla u dirljivoj večeri nabijena izmiješanim emocijama tuge i ponosa prisjećajući se dana ponosa i slave hrvatskog naroda, dana koji su istovremeno bili i najteži dani najvećeg križnog puta hrvatskog naroda u novijoj povijesti.

Župnik župe Gospe od Anđela Trogir, don Stipan Bodrožić zahvalio je veteranima 4. gardijske brigade na njihovoj hrabrosti kako u ratnim danima tako i danas kada javno govore o nekim od najtežih iskustava iz svoga života.

Predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Hrvoje Pupić Vurilj je u znak zahvalnosti poklonio Župi Gospe od Anđela Trogir nekoliko monografija 4. gardijske brigade Hrvatske vojske "Pauci".

Susretom je moderirala Antea Zaradić, koja je ujedno i članica Kluba djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata Udruge veterana 4. gardijske brigade!

tribina trogir2020 1

tribina trogir2020 2

tribina trogir2020 3

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore