Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na svečanosti otvaranja Hrvatske kuće filantropije u Zadru

Listopad 01, 2018

U sklopu IMPACT centra u Zadru, 01. listopada 2018. godine Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj otvorila je vrata Hrvatske kuće filantropije, resornog centra za izobrazbu, razvoj i istraživanje filantropije u Hrvatskoj.

Hrvatsku kuću filantropije svečano su, uz prigodne riječi, otvorili ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, te upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša-Matić. Prisutnima su se obratili i Laura Djuragić, savjetnica za kulturu u Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj te Gerry Salole, direktor Europskog zakladnog centra iz Bruxellesa.

Potom su se stručnjaci za razvoj filantropije i zakladništva, Dominique Lamaistre - direktorica Fondacije u Francuskoj, Ludwig Forrest -savjetnik za filantropiju iz Belgije, Gerry Salole i Colin Habberton iz Južnoafričke Republike, osvrnuli na razvoj filantropije i zakladništva u Europi i svijetu. Teme rasprave su bile: Važnost umrežavanja za filantropiju, Prekogranično doniranje – prilike i izazovi, Zajedničko tržište za filantropiju u Europi te Poduzetnička filantropija-mit ili stvarnost?

Svi uzvanici, među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade, mogli su razgledati prostor Hrvatske kuće filantropije i izložbu učeničkih radova 5 zadarskih škola na temu filantropije.

kuca filantropije2

kuca filantropije3

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore