Veljača 23, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na svečanom obilježavanju Dana Općine Promina

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja „Golubica“ u Mratovu i Oklaju, u utorak, 23. srpnja 2019. godine započelo je svečano obilježavanje 136. obljetnice utemeljenja Općine Promine i obilježavanje spomendana na pale branitelje i civile prominskog kraja u Domovinskom ratu.

U sklopu proslave, uz nazočnost načelnika Tihomira Budanka, službeno je otvorena i rekonstruirana cesta NC93 Čitluk-Mratovo-Bogatići.

Potom je održano misno slavlje u crkvi svetog Mihovila u Oklaju, a nakon mise uslijedio je mimohod od crkve do spomen sobe žrtvama Domovinskog rata gdje je župnik izmolio odrješenje za duše poginulih civila i branitelja, te su položeni vijenci i zapaljenje svijeće.

Vijence su položili i zapalili svijeće obitelji poginulih branitelja i civila prominskog kraja, predstavnici vlasti, mnogobrojni gosti i braniteljske Udruge među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade.

U Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća i akademija kojoj su nazočili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja i civila s područja Općine Promina.

Proslava je završena uz zajednički domjenak.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore