Veljača 18, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na svečanoj dodjeli naslova "Klinika za dječje bolesti – prijatelj djece"

Akcija “Za osmijeh djeteta u bolnici” je 1999. godine pokrenuta s ciljem promicanja i primjene humanizacije bolničkog liječenja djece. Program se sastoji od 12 zahtjeva koji se trebaju ispuniti.

Kriteriji se sastoje u izradi i objavi godišnjeg plana o sudjelovanju u akciji, prihvatu djeteta u bolnicu samo kada je to za dijete najbolje rješenje, maksimalnom smanjivanju boravka djeteta u bolnici, holističkom pristupu liječnika bolesnom djetetu, sestrinskoj skrbi o bolesnom djetetu (dodatna edukacija), primjeni suvremenih standarda za boravak djeteta u bolnici, pristup svakom djetetu kao pojedincu s njegovim vlastitim potrebama, omogućavanju svakodnevnog posjeta roditelja bolesnom djetetu, sudjelovanju roditelja u njezi i liječenju djeteta, pedagoškom i kulturno-zabavnom sadržaju za djecu u bolnici, igri i aktivnostima koje djeca sama odabiru i u njima sudjeluju, oplemenjivanjem i funkcionalnosti bolničkog ambijenta.

Bolnicama koje ispune zahtjeva dodjeljuje se prestižni naslov "Dječji bolnički odjel - prijatelj djeteta". Akcija se zasad provodi u 39 bolnica/dječjih odjela u Hrvatskoj.

Upravo sve te kriterije ispunila je i Klinika za dječje bolesti KBC-a Split te joj je u ponedjeljak 08. travnja 2019. godine dodijeljen počasni naslov „Klinika za dječje bolesti – prijatelj djece“.

Uz mnogobrojne uzvanike dodjeli su prisustvovali i veterani 4. gardijske brigade, kao i pridruženi članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade – djeca hrvatskih branitelja, kojima su predstojnik Klinike za dječje bolesti prof.dr.sc Marijan Saraga te glavna medicinska sestra u klinici Ivanka Ercegović, bacc.med.techn. još jednom zahvalili na svemu što su do sada zajedno učinili za poboljšanje uvjeta liječenja i boravka djece i roditelja na tom odjelu.

Nakon prigodnih obraćanja i blagoslova msgr. Marina Barišića uzvanici su nastavili zajedničko druženje uz prigodni domjenak.

prij djece kbc2019 1

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore