Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na radnom sastanku u Ministarstvu hrvatskih branitelja

U Ministarstvu hrvatskih branitelja održan je radni sastanak ministra branitelja Tome Medveda i predstavnika Udruga gardijskih postrojbi iz Domovinskog rata te Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata. U ime Udruge veterana 4. gardijske brigade na sastanku su prisustovali predsjednik Udruge Hrvoje Pupić-Vurilj i tajnik Udruge Zdravko Ćurković.

Sastanak se proveo u dva dijela. Na prvom dijelu sastanka nazočio je i predstavnik Uprave Hrvatske pošte, gospodin Ivan Čulo, vezano za prigodne poštanske marke postrojbi iz Domovinskog rata. Predstavnici Udruga upoznati su sa poštanskom markom s motivom amblema 7. gardijske brigade „Puma“, koja je prema glasovanju šire javnosti proglašena najljepšom markom 2017. godine u Hrvatskoj. Poštanske marke s amblemima ostalih gardijskih postrojbi, predstavljat će se i dodjeljivat Udrugama ovisno o datumu obilježavanja njihova osnutka, počevši od studenog ove godine. Nakon što sve postrojbe iz Domovinskog rata dobiju svoju poštansku marku, objedinit će se u jedinstveni prigodni album.

Drugi dio sastanka, na kojem su nazočili urednici „Nacionalnog okvirnog kurikuluma za predškolski odgoj i obrazovanje te opće obvezno i srednjoškolsko obrazovanje“, gospodin Radovan Fuchs i gospodin Ivan Milanović Litre, vodila se rasprava o kurikularnoj reformi hrvatskog školstva, vezano za nastavni predmet povijesti. Mišljenje svih predstavnika Udruga je da predavanje o Domovinskom ratu, kao temelju samostalne Hrvatske treba biti na odgovarajući način vrjednovan u obrazovnom sustavu, kako bi na taj način učenici imali punu spoznaju o Domovinskom ratu, njegovim specifičnostima i vrijednostima.

Nakon završetka radnog sastanka za sve predstavnike Udruga, Ministarstvo hrvatskih branitelja organiziralo je posjet tvrtki HS Produkt d.o.o. u Karlovcu, jednoj od tvornica sa najmodernijim tehnologijama za proizvodnju pješačkog naoružanja i s najvećom proizvodnjom pištolja u svijetu. Tom prigodom posjetitelji su imali priliku te iste puške i pištolje isprobati, pucajući u mete, u za to predviđenim prostorijama.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore