Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na proslavi Dan policije i policijske kapelanije “Sveti Mihovil arkanđeo”

U četvrtak, 27. rujna 2018. godine svečano je obilježen Dan policije i policijske kapelanije "Sveti Mihovil arkanđeo"

Svečanost je započela polaganjem vijenaca na gradskom groblju Lovrinac. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa, na Groblju hrvatskih branitelja te na grobove svih preminulih policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji su sahranjeni na Lovrincu. Potom je u crkvi sv. Josipa služeno misno slavlje, koje je predvodio policijski kapelan don Darko Poljak.

Obilježavanje je završeno svečanom akademijom u Vili Dalmaciji, gdje su uz mnogobrojne uzvanike bili i veterani 4. gardijske brigade. Svim prisutnima, prigodnim riječima obratili su se načelnik Slobodan Marendić te gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara. Na akademiji su uručene zahvalnice policijskim službenicima koji su zbog osobnog doprinosa službi i profesionalnog pristupa poslu unaprijedili ugled policije u zajednici, kao i načelnicima Postaje pomorske policije Split i Postaje aerodromske policije Resnik za uspješnu suradnju i pomoć tijekom turističke sezone.

Osim službenog dijela, obilježavanje Dana policije je iskorišteno i za druženje s građanima na splitskoj Rivi. Najmlađi su uživali u prezentaciji policijske opreme i tehnike kojom se služe, a za odrasle je na poligonu organizirano natjecanje sigurne vožnje motocikla.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore