Veljača 18, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na petoj Jadranskoj vojnoj i zrakoplovnoj izložbi i konferenciji - ASDA 2019

U splitskoj Spaladium areni u utorak 10. travnja 2019. godine, pod pokroviteljstvom Vlade RH, svečano je otvorena trodnevna peta po redu „Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA 2019“.

Na svečanom otvaranju uz potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića, načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova, savjetnika Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinka Petenera, župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana, gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare prisustvovali su i direktor tvrtke TNT Production iz Sjedinjenih Američkih Država Justin Webb te 33 strane delegacije visokih vojnih i državnih dužnosnika, mnogobrojni vojni i civilni dužnosnici među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade.

U sklopu svečanosti ministar Damir Krstičević i direktor TNT Productiona Justin Webb potpisali su protokol o daljnjoj suradnji MORH-a i TNT Productiona, kojim je najavljeno da će se ASDA organizirati i u nadolazećim godinama.

Vrlo atraktivan je bio i prikaz združenih vojno-sigurnosnih sposobnosti zračnih, specijalnih i pomorskih snaga. Prikazali su izvrsnu uvježbanost u akcijama na moru i na kopnu. Na vojnoj vježbi prvi put je prikazano djelovanje mornaričkog desantnog pješaštva.

Novost ovogodišnje ASDA-e je i međunarodna panel rasprava predvodnika obrambene industrije pod nazivom "Hrvatska obrambena industrija i nove tehnologije" koja se održala u okviru programa drugog dana izložbe.

Sajam je otvoren do petka 12. travnja 2019. godine, tako da svi posjetitelji mogu još danas sudjelovati u izložbi naoružanja i vojne opreme izlagača čak iz 26 država.

 

Izvor videa: SPLITV PORTAL

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore