Veljača 18, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 28. obljetnice IX. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban"

Program obilježavanja 28. obljetnice utemeljenja IX. bojne HOS-a „Rafael vitez Boban“ započeo je predstavljanjem knjige „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“ autora Vilima Karlovića u Nadbiskupskom sjemeništu u utorak 09. travnja 2019. godine.

Središnji dio obilježavanja u srijedu 10. travnja 2019. godine započeo je polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa na spomen-groblju branitelja iz Domovinskog rata na Lovrincu.

Vijenci su položeni i svijeće zapaljene i kod spomenika poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a u Ulici Ruđera Boškovića.

Okupljenima, među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade i pridruženi članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade – djeca hrvatskih branitelja, s prigodnim riječima obratili su se ratni zapovjednici te postrojbe bojnik Miće Ćuk i pukovnik Marko Skejo koji je ujedno i predsjednik Udruge IX. bojne hrvatskih obrambenih snaga Split.

Potom su se svi zajedno uputili u Crkvu sv. Ante na Poljudu, gdje je misno slavlje predvodio don Mate Munitić, te su nakon mise nastavili zajedničko druženje uz prigodni domjenak.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore