Veljača 23, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na međunarodnoj vojnoj vježbi "Immediate Response 19"

Obilježavanje dana OSRH završeno je danas velikom međunarodnom vojnom vježbom „Immediate response 19“ na poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju, kojom Hrvatska vojska ujedno obilježava i 10. obljetnicu članstva RH u NATO savezu.

Vježbu planira i usmjerava Zapovjedništvo američkih snaga za Europu s težištem na uvježbavanju snaga zemalja članica A-5 inicijative, a provodi se od 10. svibnja do 6. lipnja 2019. godine na području Hrvatske, te na području Slovenije i Mađarske. U vježbi sudjeluje oko 1600 pripadnika Hrvatskih i stranih oružanih snaga iz 12 savezničkih zemalja.

Na vježbi uz potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera OSRH generala zbora Mirka Šundova nazočio je i direktor vježbe, zapovjednik Zapovjedništva američkih kopnenih snaga za Europu general pukovnik Christopher Cavoli, kao i mnogobrojni gosti među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade i pridruženi članovi Djeca hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Veterani su na povratku obišli i spomenik Josipa Jovića na Plitvicama, te uz zapaljenu svijeću odali počast prvom poginulom branitelju Republike Hrvatske.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore