Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na edukaciji za EU fondove

Listopad 24, 2017

Veterani 4. gardijske brigade sudjelovali su 23. listopada 2017. godine u Mariji Bistrici na pripremnom sastanku za konvencije s udrugama iz Domovinskog rata i zadrugama hrvatskih branitelja u sklopu provedbe EU projekta Ministarstva hrvatskih branitelja: „Promicanje društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata“. Ciljana skupinu projekta su hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata te članovi njihovih obitelji s naglaskom na nezaposlene. Namjera je unaprijediti njihove vještine i razinu informiranosti o društvenom poduzetništvu., kako bi im se olakšao pristup zapošljavanju te poboljšala njihova socijalna uključenost. Cilj sastanka bio je sudionike iz cijele Hrvatske upoznati s planiranim projektnim aktivnostima i mogućnostima njihovog uključivanja u provedbu.

U uvodnom izlaganju, državna tajnica Nevenka Benić naglasila je kako je Ministarstvo 6. lipnja 2017. godine potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt i provodit će ga 18 mjeseci. Njegova ukupna alokacija iznosit će 2.132.439,98 kuna, od čega se 1.812.573,98 kuna sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

Voditeljica službe za strateške inicijative i projekte EU Lina Lena Soukup održala je prezentaciju predočivši svrhu i plan provedbe konvencija, naglasivši da zainteresirani sami mogu sugerirati teme za konvenciju te da će na svakoj moći biti nazočno stotinjak osoba. Splitska je planirana 24. 11. Ostale će biti u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.

U završnom dijelu sastanka, primjere iz prakse prezentirali su sami branitelji tj. predstavnici referentnih centara za braniteljske zadruge: Nebojša Jerković, Proizvodno uslužna zadruga MODRO ZELENA; Dalibor Bajči, Pčelarska braniteljska zadruga TOMPOJEVCI i Stipe Efendić, Braniteljska socijalno-radna zadruga DALMATIA RURALIS.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore