Veljača 18, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade i mladi pridruženi članovi na hodočašću "Domovini odani, nikome prodani"

Ove sunčane subote, 02. ožujka 2019. s početkom u 11 sati održan je jubilarni deseti po redu Memorijalni hod u spomen na sve hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Hodočašće pod nazivom „Domovini odani, nikome prodani“ održano je u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Lučonoše Domovinskog rata i Grada Kaštela.

Prije samog početka sudionike hoda su predstavili predsjednik Lučonoša Ante Duvnjak, državni tajnik Ivan Vukić, županijski pročelnik Damir Gabrić te kaštelanski dogradonačelnik Grgica Benutić.

Sudionici među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade s mladim pridruženim članovima Udruge veterana 4. gardijske brigade djecom hrvatskih branitelja, prešli su trosatni put od spomenika dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću do spomen obilježja na Malačkoj.

Na Malačkoj kod spomen obilježja odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, a glavnu riječ imao je don Ivan Delić. Nakon toga su svi sudionici s gostima nastavili zajedničko druženje uz mlade tamburaše pristigle iz Čepina.

U popodnevnim satima s početkom u 17.30 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, održana je promocija spota „Lučonoše“ i promocija dokumentarnog filma „Koracima istine“. Tekst za himnu lučonoša napisao je Ante Nadomir Šutra, a uglazbili su je Sinovi Hercegovine. Dokumentarni film govori o mimohodima diljem Hrvatske, u području ratnih zbivanja, za koji scenarij i režiju potpisuje predsjednik Lučonoša Ante Duvnjak.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore