Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

U Udruzi veterana 4. GBR održana svečanost uručenja rješenja o dodjeli stana i rješenja o dodjeli kredita i financijskih potpora

Listopad 31, 2017

Danas u Udruzi veterana 4. gardijske brigade održana je svečanost uručenja rješenja o dodjeli stana i rješenja o dodjeli kredita i financijskih potpora Ministarstva hrvatskih branitelja hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata s područja Splitsko-dalmatinske županije. Na svečanom uručenju sudjelovali su državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja, gospodin Ivan Vukić, pročelnik Splitsko-dalmatinske županije, gospodin Damir Gabrić te gradonačelnik Grada Splita, gospodin Andro Krstulović Opara koji su se prigodnim riječima obratili okupljenima. Među gostima bili su i predsjednik Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije, gospodina Željko Batina, predsjednika HVIDRE Split gospodin Mladen Šiško te u ulozi domaćina predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade, gospodin Hrvoje Pupić Vurilj.

Najvažniji trenutak današnjeg okupljanja bilo je uručenje Rješenja o dodjeli stana pripadniku 4. gardijske brigade za kojeg je ovo bio vrlo emotivan trenutak. Priznao je da mu naviru osjećaji iz rata i sjećanja kroz što je skupa sa svojim suborcima prošao. Zahvalio se prvo svojoj domovini za koju smo se borili što nas nije zaboravila. Također zahvalio se Ministarstvu hrvatskih branitelja na čelu s ministrom Medvedom, Udruzi veterana 4. gardijske brigade, a posebno obitelji, supruzi i sinu koji su se napatili u raznim podstanarskim stanovima od 1995. godine, ali i za vrijeme rata. Također je danas dodijeljeno sedam Rješenja o dodjeli stambenih kredita te trinaest Rješenja o dodjeli financijskih potpora.

Bila nam je čast ugostiti predstavnike Ministarstva hrvatskih branitelja te biti domaćin ovog događaja od iznimne važnosti za hrvatske branitelje i njihove obitelji.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore