Travanj 04, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

U Šibeniku održana Konferencija "Civilno društvo 2030.: HR-EU_Euro-Mediteran"

Listopad 29, 2019

Trodnevna Konferencija Civilno društvo 2030.: HR-EU_Euro-Mediteran u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na kojoj su sudjelovali i predstavnici veterana 4. gardijske brigade, održana je od 23. do 25. listopada 2019. godine u Konvencijskom centru Solaris u Šibeniku.

Svečano otvaranje započelo je uvodnim riječima ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića, ravnateljice Ureda za udruge Vlade RH Helene Beus, predsjednika Upravnog odbora Nacionalne zaklade Dražena Vikić- Topića i upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić.

Cilj Konferencije bio je postaviti osnovu za daljnji razvoj civilnoga društva u novom desetljeću – do 2030. godine kako u Republici Hrvatskoj tako i na razini Europske unije te na Euro-Mediteranu. Izazovi s kojima se susreću gotovo sve zemlje u Europi i međunarodnoj zajednici stavljaju pred organizirano civilno društvo potrebu promišljanja vizije daljnjeg društvenog (i ekonomskog) razvoja te novih modela međusektorske suradnje koji će osigurati održivosti zajednice.

Poslije svečanog otvaranja uslijedili su uvodni paneli o budućnosti civilnoga društva, mogućnostima ESI fondova u novom razdoblju i potencijalima europskih programa mobilnosti o čemu su govorili: ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU Antonija Gladović, te predsjednica udruge MoSt Đordana Barbarić.Kraj prvog dana konferencije završio je umrežavanjem i povezivanjem sudionika Konferencije.

Drugi dan Konferencija je započela uvodom upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić o viziji razvoja civilnoga društva do 2030. godine, a potom se održao posebni program izobrazbe i savjetovanja o strateškom okviru za daljnji razvoj civilnoga društva te oblicima podrške civilnom društvu u idućem desetljeću uz predavače Dr. Colin Habberton iz organizacije Relativ (Južnoafrička Republika) i Ante Loboja iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te predstavnika Ureda za udruge i Nacionalne zaklade.

Treći dan Konferencije održan je plenarni završetak Konferencije na kojem se razgovarati o zaključcima cjelokupne Konferencije.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore