Veljača 18, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Nove snage Udruge veterana 4. gardijske brigade

Veljača 06, 2019

U ponedjeljak, 04. veljače 2019. godine u prostorijama Udruge s velikim poštovanjem pred veterane je izašla skupina mladih momaka i cura, redom djeca hrvatskih branitelja da bi im se predstavili i iznijeli svoj misiju i dugoročnu viziju svog djelovanja.

Kako nas je u svom uvodnom govoru Špiro Baričević upoznao, riječ je o skupini osoba koje je povezao zajednički cilj, a to je humanitarna pomoć te promicanje ugleda i dostojanstva hrvatskom branitelju i vojniku.

Na njegove riječi nadovezao se Hrvoje Bošnjak, na neki način idejni začetnik cijele ove priče. U svom govoru naglasio je da žele pokazati da hrvatski branitelji nisu sami, te da će oni biti njihova produžena ruka ili kako oni vole to vojnički reći djeca hrvatskih braniteljabraniteljima se stavljaju na raspolaganje.

Osim humanitarnog rada, njihova misija je i promicanje vrijednosti i istine o Domovinskom ratu, o kojem znaju jako puno. Kako su njihovi očevi prenijeli na njih istinski osjećaj domoljublja, tako i oni žele to prenijeti na mlađe generacije.

Kao jedan od svojih skorašnjih planova istaknuli su izradu murala Jošku Kapetanoviću-Splići, Vukovarskom branitelju baš u Vukovarskoj ulici u suradnji sa splitskom Torcidom, što su veterani rado podržali.

U prostoriji prepunoj emocija, velikih želja i poštovanja prema svim hrvatskim braniteljima, veterani 4. gardijske brigade su s velikim oduševljenjem slušali i promatrali mladost, koja ih je posjetila na njihovo zajedništvo i prave istinske vrijednosti koje su i oni imali tijekom Domovinskog rata.

Sigurni smo da će ovaj spoj iskustva i mladosti, te pravim i istinitim osjećajima koji ih vode postići mnoge pozitivne pomake za hrvatske branitelje.

Novi pridruženi članovi kao i Udruga veterana 4. gardijske brigade pozivaju djecu hrvatskih branitelja da im se pridruže u njihovom radu i tako postanu dio jedne velike i nadasve hvalevrijedne priče.

pridruzeni clanovi

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore