Veljača 23, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Na Uzdolu obilježen Dan udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola te drugi susret iseljenih župljana župe Uzdol

Na Uzdolu pored Rame u nedjelju, 23. lipnja 2019. godine obilježen je Dan udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola te drugi susret iseljenih župljana župe sv. Ivana Krstitelja Uzdol.

Program obilježavanja započeo je svetom misom koju je predvodio Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić. Nakon svete mise, održao je opijelo u memorijalnom centru za sve poginule civile i branitelje Uzdola, a potom je održan mimohod ratnih zastava do spomenika, koji je ovom prigodom svečano otvoren.

Spomenik s Kulturno-edukacijskim centrom čiju je izgradnju potpomogla i Vlada RH te Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske trajno je spomen obilježje na 134 poginula Hrvatska branitelja i njihovu veliku i neprocjenjivu žrtvu koju su dali za nas i za čitav ramski kraj.

Na svečanoj obljetnici sudjelovali su dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora, izaslanik Vlade RH državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kao i brojni župljani, gosti, uzvanici među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade.

Uz prigodan kulturno- zabavni program i tradicionalno paljenje IvandanjskIh svitnjaka nastavljeno je druženje u veselom raspoloženju.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore