Veljača 27, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Čestitamo našem ratnom zapovjedniku Damiru Krstičeviću na prijemu u Kuću slavnih Ratne škole američke Kopnene vojske

S ponosom čestitamo našem ratnom zapovjedniku 4. GBR, generalu Damiru Krstičeviću na prijemu u Kuću slavnih Ratne škole kopnene vojske SAD-a.

Također, čestitamo elitnoj US Army War College u Pennsylvaniji jer je u svoju Kuću slavnih uvrstio jednog od najboljih.

Član Udruge veterana 4. gardijske brigade, ratni zapovjednik 4. GBR., potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević svečano je primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a (International Fellows Hall of Fame US Army War College) u utorak, 22. svibnja 2018.

Ova prestižna nagrada dodijeljena mu je na svečanosti koja je održana u vojnoj bazi Carlisle u Pensilvaniji uz nazočnost zapovjednika Nacionalne garde Minnesote general bojnika Jona Jensena, zapovjednika US Army War Collegea brigadira Kennetha Adgiea i vojnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država u RH brigadira Roberta Mathersa te stranih polaznika US Army War Collegea, čiji je polaznik, kao prvi časnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, 1998. godine bio Damir Krstičević.

Uz zahvalu US Army War Collegeu na izuzetnom iskustvu koje mu je pružio u profesionalnom razvoju, ministar Krstičević je istaknuo: "Ovo je veliko priznanje za mene, za Hrvatsku vojsku i za cijelu hrvatsku državu. Čast mi je predstavljati svoju Hrvatsku, malu zemlju koja se znatno bori iznad svoje kategorije. Na ovaj poseban dan želim zahvaliti svim vojnicima, dočasnicima i časnicima, mojim suradnicima koji su zaslužni za ovo priznanje. Iskustvo u tri karijere pokazalo je da su ključ uspjeha ljudi, tim koji ti pomaže ostvariti ciljeve".

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore