Listopad 22, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na obilježavanju „Lipanjskih zora“

Izaslanstvo Udruge veterana 4. gardijske brigade sudjelovalo je na 25. obljetnici „Lipanjskih zora“ i Dana oslobođenja Bune. Točno prije 25 godina u akciji „Lipanjske zore“ postrojbe Hrvatskog vijeća obrane zajedno s postrojbama 4. gardijske brigade RH oslobodile su Bunu i južno područje Grada Mostara. Ova važna pobjeda bila je od presudnog značaja za Hrvatski narod i jedna od prekretnica u Domovinskom ratu.

Povodom obilježavanja obljetnice služena je Sveta misa za sve poginule branitelje te su položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen parku na Buni. Predsjednik Organizacijskog odbora obilježavanja “Lipanjskih zora“ na Buni – Jure Brkić u svom obraćanju posebno se zahvalio 4. gardijskoj brigadi, svojim prijateljima istaknuvši da na Buni oni nisu gosti, već domaćini jer zbog svega što su učinili davne 1992. ovaj dan zaslužuje da bude i njihov dan. Izaslanstvo Udruge veterana 4. gardijske brigade položilo je vijenac kod spomenika poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade HV-a u akciji „Lipanjske zore“ te upalilo svijeće na mjestima pogibije svojih suboraca kao spomen vječne zahvalnosti za žrtvu koju su dali za Domovinu.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore