Rujan 28, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Zadarski list - Samo je jedna bila udarna

Pripadnici 4. gardijske brigade predstavili su sinoć u Gradskoj loži monografiju svoje postrojbe. Riječ je o jedinstvenom ratnom svjedočenju jedne od ponajboljih postrojbi Hrvatske vojske koja je svoj ratni put kalila upravo na zadarskoj bojišnici. Oko 800 njenih pripadnika bili su hrvatski branitelji iz Zadarske županije, a njih 38 položilo je svoje živote u obrani domovine.

Pozdravljajući sve nazočne, među kojima je bio i ratni dozapovjednik brigade i vođa autorskog tima za izradu monografije brigadir u mirovini, Ivan Perković, predsjednik Udruge 4. GBR Zadarske županije Davor Prtenjača je rekao da su pripadnici 4. GBR-a iz ovog kraja dali nemali doprinos obrani Zadra i njegove županije.

Sudjelovanja u obrani Zadra u drugoj polovici 1991. pripadnika 4 GBR sjetio se i gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić koji je parafrazirao izjavu pokojnog ministra obrane Gojka Šuška kako su sve brigade gardijske, a samo je 4. udarna.

Nakon predstavljanja 4. GBR-a u Gradskoj loži, u Kneževoj palači je upriličena izložba ratnih fotografija brigade.

Izvor: ZADARSKI LIST

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore