Siječanj 20, 2020

vrh desno2

Priopćenje za javnost

Listopad 15, 2015

Zbog učestalih pritužbi na štetu domaćina i rušenja ugleda Udruge 4. gardijske brigade, a ponajviše na obilježavanjima obljetnica oslobodilačkih akcija kao i na obljetnicama pogibelji naših suboraca objavljujemo:

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Udruga veterana 4. gardijske brigade odlučno se ograđuje od ponašanja, djelovanja ili bilo kakvog rada bivšeg člana naše udruge IVICE LOZINE.

Ivica lozina ne zastupa Udrugu 4. gardijske brigade na nikakvim protokolarnim ili bilo kakvim drugim okupljanjima.

Ivica Lozina, bez obzira što se navodno predstavlja u ime Udruge 4. gardijske brigade i kao visoki časnik 4. GARDIJSKE BRIGADE te nosi odjeću, značke, naljepnice i dr., prodaje slike s braniteljskih okupljanja, rekvizite sa znakom Udruge 4. GBR. i znakom ratne 4. GBR. to ne radi u ime naše udruge niti smo bili u tolikoj mjeri upoznati s time.

Zbog nemogućnosti pozivanja na odgovornost jer Ivica Lozina nije član naše udruge niti ulazeći u ničiji ratni put, osobni čin i pripadnost postrojbama pa tako ni Ivice Lozine, a radi ugleda naše udruge dužni smo reagirati i upozoriti javnost na ovakav način.

Ovim putem ispričavamo se svima koji su doživjeli neugodnosti, a koji su ga prihvaćali i ugošćavali kao člana naše udruge koji to nije.

Predsjednik Udruge veterana 4. Gardijske brigade
Božo Zadro

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija