Srpanj 18, 2018

Password *
Remember Me

vrh desno2

Priopćenje Udruge veterana 4. gardijske brigade u vezi opetovanih napada na generala Damira Krstičevića

„Kad ti netko dirne dom, a ti se povlačiš, za mene nisi čovjek...“ rekao je za magazin „Oluja“ naš suborac Davor Jović. Srce ga je izdalo baš na dan kada je portal Index samo njemu istinitim „istinama“ odlučio pokušati oblatiti našeg ratnog zapovjednika Damira Krstičevića. Reklo bi se „pusti budalu nekʻ piše kad ga veseli“ ali… prečesti su neutemeljeni napadi na sudionike Domovinskog rata i sam Domovinski rat da bi se to moglo prihvatiti samo kao radost „budali“.

Kao pripadnici 4. brigade Zbora narodne garde (4. gardijske brigade) borili smo se za slobodu Domovine, svaki oblik slobode i demokracije, posebice slobodu izražavanja. Neki su, očito, zaboravili da nepoštovanje nije sloboda govora već puko vrijeđanje. Kao što ni sustavne umrežene laži nisu informiranje niti sloboda govora već ono što im samo ime govori – laž!

Svjedoci smo gotovo svakodnevnog svjesnog i namjernog izvrtanja istine o Domovinskom ratu i, jednako tako, svjesnog i namjernog izjednačavanja žrtve i agresora. Posljednja u nizu neistina je i farsa sa „završnim radom“ našeg suborca Damira Krstičevića. Lako je naš Damir dokazao netočnost „planetarnog otkrića“, lako je i nama stati iza svog suborca jer nas ni u ratu ni u miru nikada nije osramotio, ali je nemoguće ne uočiti s koliko mržnje se svakodnevno pojedinci obrušavaju na temelj Hrvatske i kolika im je želja da svojom retorikom prodru u svaki um i otruju ga antihrvatstvom nazivajući to „slobodnom mišlju“. Za nas je to samo nastavak orkestriranih napada. A istina? Ona uvijek zašuti pred laži, jer laž ima tisuće „argumenata“, a istina se sastoji samo od jednog kratkog - ali jasnog „da“. Tu nijansu čuje svako iskreno uho! Za ostale nas nije ni briga.

Možda će svanuti dan kada će netko, u ime „istine“, zapaliti hrvatsku zastavu ili neće ustati na hrvatsku himnu, a mi… iako će nas zbog ovih riječi, kao i do sada, prozivati pogrdnim imenima… mi ćemo prigrliti uvijek naš gorući stijeg – luč naših mladenačkih nada, snova i ciljeva i očuvati ga za buduće generacije koje će, bez aktualnih sitnotrgovačkih politika, voljeti i razvijati svoju domovinu Hrvatsku.

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija