Priopćenje u vezi pokušaja sramoćenja i omalovažavanja ratnih pripadnika 4. gardijske brigade

Ruj 30, 2016 Napisao

Priopćenje udruge veterana 4. gardijske brigade u vezi pokušaja sramoćenja i omalovažavanja ratnih pripadnika 4. gardijske brigade

Već više puta pojedini političari pokušavaju iskoristiti priliku i skrenuti pažnju na sebe, a na način kako bi oblatili hrvatske branitelje kao i Domovinski rat u cijelosti.

Stipe Petrina, bivši saborski zastupnik, zbog osobnog poraza na zadnjim parlamentarnim izborima napada branitelje koji su se "usudili" baviti politikom u državi za koju su se borili.

Stipe Petrina je izgleda zaboravio kako su za vrijeme jednog nedavnog saziva sabora njegovi istomišljenici zastupali tezu donošenja zakona: "Svi koji imaju dijagnosticiran PTSP trebaju ostati bez vozačke dozvole". Naravno, mislili su kako će tako napakostiti braniteljima, kada su se malo raspitali ŠTO JE TO PTSP i kada su došli do saznanja da skoro u svakoj njihovoj obitelji ima netko s tom dijagnozom ali različitih profila PTSP-a, brže bolje su prestali i razmišljati o tome, a kamoli da bi se upustili u izradu takvog zakona.

Isti taj Petrina koji branitelje naziva (u ovom slučaju saborskog zastupnika Miru Bulja) "psihijatrijskim slučajem", "pacijentom" Bože Petrova i čime sve ne, zaboravlja da se taj isti Miro Bulj s nama, rame uz rame izborio za samostalnu ali i demokratsku Hrvatsku, a ne državu jednoumlja i sprdačine kakvu sam Petrina zastupa.

Nažalost, po tko zna koji put, mi, veterani 4. gardijske brigade prinuđeni smo oštro osuditi svaki pokušaj ovako bolesnih postupaka prema našim suborcima bez obzira da li dolazili od pojedinaca kao u ovom slučaju od čovjeka koji u braniteljima traži krivca za svoj neuspjeh ili neke političke opcije.

Mi smo ponosni na naše pripadnike, a još smo ponosniji kad vidimo da još uvijek imamo suboraca koji žele promijeniti pogrešnu politiku koja se vodi, za koju se sigurno nismo borili.

Svi naši suborci koji se bave ili će se baviti politikom, a koji zastupaju hrvatske nacionalne interese, imaju našu bezrezervnu podršku bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju pa tako i Miro Bulj koji se časno borio da bi mi danas imali demokratske izbore.