Poruka veterana 4. GBR: Ne dirajte naše svetinje

Ruj 12, 2017 Napisao
Poruka veterana 4. GBR: Ne dirajte naše svetinje

Ispitivati pobude, proces nastajanja vandalske ideje nagrđivanja murala u slavu časne 4. gardijske brigade, uzroke zbog kojih se javila i kako je provedena u djelo, koja slijepa snaga je vodila ruku koja je preko znaka – simbola Domovinskog rata ucrtala četiri S s grba Srbije, bilo bi suludo. Ostavljamo to Ministarstvu unutarnjih poslova.

Doista, ne treba biti nešto posebno inteligentan za shvatiti tko je ovo napravio. Ovo je napravio netko tko ne želi dobro Hrvatskoj. Ovaj mural nije samo slika, već znak pod kojim smo mi oslobodili svoju državu. Iza njega stoji 195 poginulih, 4 nestala, 1 600 ranjenih i preko 300 umrlih naših pripadnika. Prema tome, ovo nije samo skrnavljenje grba kao znaka, pozadina je daleko dublja i daleko teža. Ovaj postupak uznemiruje naše prijatelje, branitelje, pripadnike 4. gardijske i drugih postrojbi. Uvijek nas netko poteže u prošlost, nikako da nam daju u miru živjeti i raditi. No, nećete nas ugušiti u svome smradu!

Ovim putem samo poručujemo ruci koja je crtala i umotvorniku ideje: baci(te) se u bunar svoje mržnje i netrpeljivosti, rastačite neku drugu zemlju. 4. gardijska brigada je ovu stvorila za budućnost, za Čovjeka – ne za budalu.