Travanj 05, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Otvoreno pismo Vladi RH

Listopad 07, 2013

Potaknuti najnovijim zbivanjima u gradu Vukovaru vezano uz jučerašnje ponovno skidanje dvojezičnih ploča sa zgrada nekoliko državnih institucija i najavljene mjere progona sudionika te akcije, imamo potrebu još jednom izreći naš stav!

Naime, već je očigledno da značajan dio hrvatske javnosti nije suglasan sa idejom dvojezičnosti u gradu simbolu hrvatskog otpora u Domovinskom ratu.

Ne manje važna je i činjenica da se gotovo cjelokupna braniteljska populacija potivi zakonu o dvojezičnim natpisima, barem kad je Vukovar u pitanju!

Ne želimo vjerovati da itko pritom želi prkositi ustavu i pozitivnim zakonskim aktima RH.

Naprosto smatramo da grad Vukovar mora biti izuzet iz ovog zakona, zbog svega što ime Vukovara danas predstavlja, zbog pijeteta prema žrtvama, zbog poštovanja prema njihovim obiteljima......

Svjesni smo da je ćirilica samo pismo i kao takva nebi smjela sama po sebi biti problem. U slučaju Vukovara ona je ipak više od pisma, ona je simbol nečega čega se napaćeni građani, branitelji, obitelji poginulih i svi oni koji su preživjeli pakao srpskih logora ne žele sjećati!

 

Pozivamo stoga hrvatsku Vladu da zaustavi progon onih koji iskazuju svoje protivljenje postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru, pa makar to činili i akcijama njihovog skidanja!

Hrvatska javnost je po našem mišljenju već dovoljno glasno rekla što misli o tom zakonu a zakoni RH i pogotovu demokratski izabrana vlast moraju djelovati u službi većine!

 

Postupite stoga kako većina želi, promjenite zakon i izuzmite Vukovar iz projekta dvojezičnosti!

 

UDRUGA VETERANA 4.GBR

 

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore