Listopad 22, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Pripadnici 4. GBR na 22. Državno športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH

U Čakovcu, 23. rujna pod pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Čakovca i Međimurske županije i u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnice Međimurske županije, održano je 22. Državno športsko natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske na kojem su sudjelovali i pripadnici 4. gardijske brigade.

Svečanim mimohodom i postrojavanjem na Trgu Republike u Čakovcu započelo je sportsko natjecanje na kojem je sudjelovalo više od tisuću branitelja. Na svečanom otvorenju dragovoljcima i veteranima iz čitave Hrvatske su se obratili predsjednik podružnice Udruge gosp. Stjepan Horvat, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih ratnih veterana general Đuro Dečak i na kraju ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji se zahvalio Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na organiziranju natjecanja rekavši kako je "prekrasno na jednom mjestu vidjeti ovako velik broj branitelja".

Naši članovi sudjelovali su u dvjema kategorijama natjecanja – mali nogomet i pikado. Malonogometna momčad u sastavu: Eduard Prnjak, Jozo Šerić, Petar Buljan, Željko Vukušić, Krunoslav Vukosav, Petar Krivić, Lovre Bajić, Ivica Marinić, Marko Mešin, Zdravko Prkić su osvojili treće mjesto u ukupno poretku, a najboljim igračem turnira proglašen je pripadnik 4. gardijske brigade Zdravko Prkić. Pripadnice 4. gardijske brigade – Vesna Boban, Ljubica Usanović i Nada Delić predstavljale su Splitsko-dalmatinsku županiju u pikadu.

Druženje hrvatskih branitelja iz cijele Lijepe naše nastavljeno je na svečanoj večeri gdje su proglašeni pobjednici.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore