vrh desno2

Međunarodne galopske utrke - Kup 4. gardijske brigade HV

Na sinjskom hipodromu pred nešto manje od dvije tisuće posjetitelja održana je prva ovogodišnja galopska  priredba koja će se u ovoj godini održat u Sinju.Galopske trke održane su u čast  legendarne 4.gardijske brigade, naziva "Međunarodne galopske utrke - Kup 4. gardijske brigade HV".

Najviše razloga za slavlje imala je obitelj Jelinčić, jer je u glavnoj trci dana njihovo grlo Classic Spirit s jahačem Stanislavom Georgievim prvo prošlo ciljem na 1800 metara, s vremenom  1,53,10. Druga u cilju bila je Lan Sasta vlasništvo Vedrana Stipčevića,s jahačem Istvanom  Kozmom, dok je treće mjesto osvoijo Bel Amy,vl.Blaža Šepčeka kojeg je jahao Gabor Bakos. Nagradni fond u ovoj utrci bio je 20 tisuća kuna.

Prije glavne trke,održane su dvije vrlo zanimljive trke na 1400 metara. U utrci "Kup Grada Sinja" najbolje je bilo grlo Lovinac s vremenom 1,26,43, vlasništvo Kristine Štefanac i jahača Stanislava Georgieva. Drugo mjesto u ovoj utrci osvojio je Melek Moheba, Eko Tere iz Varaždina s jahačem Robertom Fezerom. Treći u cilju bio je Nazim, Maria Zorice iz Hrvaca s jahačem Lajosom Fejesom. Nagradni fond za ovu utrku bio je 10 tisuća kuna.

U utrci na 1400 metara za grla od 3.godine, s vremenom 1,28,00, najbrži je bio Hanako, vlasništvo Dragana Marasa, s jahačem Stanislavom Georgievim. Drugo mjesto pripalo je grlu Lucin, vl.Josipa Masle i jahača Jana Havlika. Treći u ovoj utrci koja je nosila naziv "Kup Kamičak", bio je Olimpic Star, Ante Zorice i jahača Lajosa Fejesa, a u ovoj utrci nagradni fond iznosio je 10 tisuća kuna.

U promotivnoj vožnji na obnovljenom sinjskom hipodromu(nova zaštitna ograda) nastupila su i dva kasača iz Zagreba. U pauzama utrka,u prigodnom kulturno umjetničkom programu nastupili su: Gradska glazba Sinj, Sinjske mažoretkinje, Mješoviti pjevački zbor Grada Sinja i KUD Sinj.

Ovu galopsku priredbu otvorio je gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, a u ime pripadnika 4.GBR, riječi zahvale zbog toga što se ova priredba održava u čast legendarne četvrte, organizatoru i okupljenima na hipodromu uputio je Božo Zadro, predsjednik Udruge veterana 4.gbr.

Organizator ove galopske priredbe bio je  Hrvatski galopski savez, dok su suorganizatori Grad Sinj, poduzeće Kamičak d.o. o., a pokrovitelj  Ministarstvo branitelja. Pored sportskog i kulturno umjetničkog programa,posjetitelji su uživali i u velikoj gastronomskoj ponudi.

http://www.ferata.hr

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Veteranska odora

upute o nosenje odore

Zatvori