Travanj 08, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gbr. na prvoj konvenciji hrvatskih branitelja na državnoj razini

Uz nekoliko tisuća branitelja iz svih braniteljskih udruga na konvenciji hrvatskih branitelja na državnoj razini nazočili su i veterani naše udruge 4. gardijske brigade.

Stradalnici i branitelji su danas rekli ''Dosta: dugogodišnjem lošem gospodarenju hrvatskom državom, rasprodaji nacionalnih dobara, osiromašenju hrvatskog naroda i stigmatizaciji hrvatskih branitelja."
Poručeno je da sva prava o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji moraju stajati u okviru Zakona o hrvatskim braniteljima, a da se u školskom sustavu Domovinski rat prikazuje na istinit i dostojanstven način.
Branitelji i stradalnici zahtijevaju procesuiranje ratnih zločina nad hrvatskim narodom i reviziju oproštenih zločina, naplatu ratne štete od agresora a poručili su i da više nikome neće dozvoliti uhićenje heroja Vukovara.
Istaknuto je neraskidivo zajedništvo braniteljske populacije koje nikada neće nestati.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore