Ožujak 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na obljetnici 15. domobranske pukovnije HV Petar Krešimir IV

Prosinac 20, 2015

19. prosinca svečano je obilježena 23. obljetnica 15. domobranske pukovnije HV Petar Krešimir IV. na kojoj su sudjelovali i članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca u čast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima pokraj spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu u Šibeniku i pokraj spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Vodicama.

Središnja proslava obilježena je u Skradinu također polaganjem vijenaca na središnjem križu  u čast poginulih i umrlih hrvatskih branitelja te kratkim obraćanjem ratnog zapovjednika. Nakon toga je uslijedio mimohod prema Crkvi Male Gospe uz koračnicu limena glazbe Skradin gdje je služena Sveta misa zadužnica. Nakon službenog protokola održan je prigodni domjenak (vojnički ručak) u prizemlju zgrade poglavarstva Grada Skradina.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore